Stop Limit

Stop Limit Nedir?

Stop Limit botu, tetikleme fiyatının, tetikleme sonrası emir fiyatının ve emir miktarının önceden belirlenmesi anlamına gelir. En son fiyat tetikleme fiyatına ulaştığında, Stop Limit botu önceden belirlenmiş fiyattan emir verir.

Örneğin, ETH’nin mevcut fiyatı 2990USDT ve 3000USDT bir direnç seviyesidir. Fiyat direnç seviyesini kırabilirse fiyatın yükselmeye devam edeceğini ve fiyat 3000USDT’ye ulaştığında daha fazla alım yapabileceğinizi düşünüyorsunuz ancak 24 saat piyasaya odaklanmanız mümkün değil. Bu planınızı gerçekleştirmek için Stop Limit botunu kullanabilirsiniz.

Stop Limit Nasıl Kullanılır

Pionex.com’u açın ve hesabınıza giriş yapın. Ardından sayfanın sağ tarafında bulunan “Stop Limit” botunu seçin.

“Stop Limit” botunu bulduktan sonra lütfen “CREATE” butonuna tıklayarak parametre ayar sayfasına girin.

  • Tetikleme fiyatı: “Son fiyat”, kullanıcı tarafından belirlenen “tetikleme fiyatı”na ulaştığında fiyat tetiklenir ve emir verilir.
  • Alış/satış fiyatı: Tetikleme fiyatı tetiklendikten sonra emir, komisyon fiyatı üzerinden verilir.
  • Alış/satış miktarı: tetiklemeden sonra verilen emir sayısı.

Emir tamamlandıktan sonra tetiklenir ve Stop Limit’in kronolojik sırası “history”de görüntülenebilir. Gerçekleşmeyen “Stop Limit” emirleri herhangi bir zamanda iptal edilebilir.

Örnek

“Stop Limit(Satış)”Uygulama Örneği

Örnek olarak ETH/USDT’yi ele alalım: 3000USDT fiyatına 10 ETH satın alıyorsunuz ve fiyat destek seviyesi 2950USDT civarında. Fiyat destek seviyesinin altına düşerse, daha da düşmeye devam edebilir ve zamanla kaybı durdurmanız gerekir. Ardından, fiyat 2900USDT’ye ulaştığında 10 ETH için emir verebilirsiniz.

“Stop Limit(Alış)” Uygulama Örneği

Örnek olarak ETH/USDT’yi ele alalım: ETH’nin mevcut fiyatı 3000USDT ve göstergelere göre 3100 USDT direnç seviyesi olarak hesaplanıyor. Fiyat direnç seviyesini aşarsa, yükselmeye devam edebilir. Ardından, fiyat 3110USDT’ye yükseldiğinde 10 ETH’lik bir emir ekleyebilirsiniz.